НачалоЗа нас - Къща Бягство при езерото

Домакините на къща "Бягство при езерото" на язовир Студен кладенец

За първи път попаднахме в село Гняздово през 2015 г. Селото ни омагьоса с отдалечеността си от суматохата и забързаността на големия град, с близостта до водата и с възхитителната гледка към язовир Студен кладенец. Когато година по-късно узряхме за идеята да създадем свое място сред природата, където да посрещаме приятели и съмишленици, вече знаехме, че селото е Гняздово. Цветовете и магията на язовир Студен кладенец създадоха в нас порив за нов живот и нови приключения. И така започна всичко.

Къща „Бягство при езерото“ за нас е много повече от бизнес начинание. Тя е израз на устрема ни към постигане на устойчиво поведение и отговорност към природата. Да следваме ритъма на сезоните се оказа интересно, а да се запознаем с местния фолклор – забавно. С къщата ние станахме част от малката селска общност, споделихме нови ценности и преоткрихме себе си. Сега сме щастливи да живеем едновременно на село, до езеро и в планина. Животът е хубав!

Винаги сме обичали различния начин на пътуване и сме се вълнували от преживяването. В село Гняздово на язовир Студен кладенец сме щастливи да водим спокоен и здравословен начин на живот, в съзвучие с природата и в хармония със самобитните му жители.

Васко и Михаела
Васко на Юмрука
Васко на Бездивен
Беглика фест
Васил Флоров - инструктор водни спортове
Михаела и Мая

Ние и нашите помощници

Михаела Кирчева
Tour manager, Event planner, Freelance copywriter
Васил Флоров
Планински водач и инструктор по водни спортове
Александър Караджов
Планинарство, колоездене, работа с деца.
Борислав Борисов
Експерт орнитолог и работа с деца.
Георги Кючуков
Екскурзовод история и археология
Габриела Михайлова
Младши инструктор, аниматор, работа с деца.