НачалоАтракции - Къща Бягство при езерото

Многобройни възможности за активна ваканция на язовир Студен кладенец

Язовир Студен кладенец и прегърналите го природни територии са пълни с възможности за приключения сред природата. Дали обичате организираните пътувания или сте индивидуалист, който предпочита да следва своя собствена пътека, Източните Родопи има какво да Ви предложат. Къща „Бягство при езерото“ е перфектна отправна точка за всяко вълнуващо пътешествие. Домакините познават чудесно района и ще ви предоставят информация за маршрути и забележителности. Къщата разполага и с малка библиотека с карти и пътеводители, които ще ви помогнат да се ориентирате по-добре на терен.

Село Гняздово и язовир Студен кладенец са заобиколени от интересни места за посещение – от крепости като Перперикон и Моняк, природни феномени като Каменните гъби и Дяволския каньон, до живите природни картини и обитатели, които са истинското богатство на района – диви елени и сърни, зубри, лисици, зайци, лешояди и орли.

От къща „Бягство при езерото“ тръгват пешеходни маршрути към защитена местност Юмрук скала, устието на Перперешка река, Османовия залив и дивечовъден участък Студен кладенец. Преходите могат да бъдат леки или с повече доза адреналин, но винаги пълни със зашеметяващи пейзажи. Специално подготвени екотурове ще Ви срещнат със защитени видове птици, влечуги и бозайници и ще Ви настроят на нова вълна за общуване с природата.

Каякинг туровете в язовир Студен кладенец са достъпното приключение по вода за абсолютно всеки, който мечтае да се наслади на природата от водната повърхност. От водата светът изглежда различно. Скалите са по-причудливи, а небето по-синьо. С каяците се достига до невъобразими диви кътчета, които Ви зареждат с романтична енергия. Тръгването е от къща „Бягство при езерото“ – трябват ви само обувки, които ще намокрите и добро настроение. Всичко друго осигуряват домакините на къщата.

Велопоходите са предизвикателство. Източните Родопи са мека и екзотична планина, но все пак планина. И планинските маршрути около къщата, както според терена, така и според продължителността, изискват опит с карането на колело в планината. С велосипеди под наем от къщата или Ваш собствен байк – приключението е гарантирано.

И още активности: природна фотография, орнитоложки турове, разходка с моторна лодка, уинд сърф, конна езда, кулинария, посещение на ферми и др. Попитайте ни!

Воден поход - лагер в движение за младежи
Обиколка на язовир Студен кладенец
Елен лопатар в Студен кладенец
Три язовира поход с каяк

Тур с каяк

С водач - цял ден - 50,00 лв на човек.

Тур с каяк

С водач - два часа - 35,00 лв на човек.

Колело

Планинско колело под наем - 20 лв / ден

Планински водач

Поход до Юмрук скала, 4 часа - 60 лв за макс. 6 човека
На язовир Студен кладенец може да наемете лодки от

База за водни спортове в село Гняздово

Каяк, велосипеди, уиндсърф под наем